Over Rambiaschool

In Rambia, een klein dorpje in Oeganda, staat de Rambiaschool.  Een lagere school waar iedere dag meer dan 400 leerlingen vol enthousiasme naartoe komen om te leren lezen, schrijven, rekenen, …

De school staat onder leiding van directeur Daniel Bwambale die een team van leerkrachten, vrijwilligers en andere medewerkers aanstuurt.

 

De meeste leerlingen en hun familie leven in armoede. Door de kinderen goed onderwijs te geven, hebben zij later meer kans om zelf in hun levensonderhoud te voorzien. Daarvoor zijn niet alleen goede leerkrachten nodig, maar ook een goed functionerend schoolgebouw.

De ‘spirit’ is er… nu het materiaal nog!

 

Helaas ontbreekt het de Rambiaschool daar op dit moment aan. De kinderen krijgen les in lemen hutten, die in zeer slechte staat zijn. Leerlingen die van ver komen, hebben geen fatsoenlijke slaapplaats. De Oegandese overheid geeft een budget van 2,60 euro per leerling, maar dat is uiteraard lang niet genoeg om een nieuwe school te bouwen.

IMG_6176

Bouw je mee?

 

Er is ook goed nieuws: de school heeft een stabiele basis van enthousiaste leerlingen en leerkrachten. Op deze basis kunnen we samen met jou verder bouwen aan de toekomst van de kinderen van de Rambiaschool.

 

Lees meer over hoe we dat aanpakken en waarmee jij kan helpen