Het eerste sanitaire blok is af

Sinds kort kunnen de leerlingen van de Rambiaschool gebruik maken van nieuwe toiletten. De oude toiletten waren in zeer slechte staat en dringend aan vervanging toe.

Voorheen bestonden de toiletten uit een heel diep gat in de grond met een plank erboven. Men bouwde er een hut rond voor de privacy. Als het gat vol was, werd het dichtgegooid. Het hutje werd afgebroken en even verderop begon men opnieuw met graven en bouwen om een nieuw toilet aan te leggen.

Dankzij jouw steun werd een nieuw sanitairblok neergezet. Nu volgens een nieuw en veel duurzamer concept. Het toilet is zo gemaakt dat het mogelijk is om het leeg te maken met een speciale machine. Zo kan dit sanitaire blok nog jaren en jaren mee!

Waarom zijn goede sanitaire voorzieningen zo belangrijk?

Sanitaire voorzieningen zijn nodig voor een goede hygiëne. Dat is belangrijk, omdat de kans op infectieziektes daardoor afneemt. Eén gram ontlasting kan wel 10.000.000 virussen, 1.000.000 bacteriën, 1.000 kiemen van parasitaire ziekten en 100 parasieteneitjes bevatten. Het is dus belangrijk dat de leerlingen zich niet hoeven te ontlasten in de open lucht en dat ze na afloop van het toiletbezoek hun handen kunnen wassen.