2 Sanitaire blokken

Waarom heeft de Rambiaschool nieuwe sanitaire voorzieningen nodig?

De oude toiletten van de Rambiaschool zijn in zeer slechte staat en dringend aan vervanging toe. Zij werken bovendien nog met een verouderd systeem: het toilet is een heel diep gat in de grond met een plank erboven. Rond het gat staat een hut voor de privacy. Als het gat vol is, wordt het dichtgegooid. Men breekt het hutje af en bouwt even verderop een nieuw toilet.

 

Sanitaire voorzieningen zijn nodig voor een goede hygiëne. Dat is belangrijk, omdat de kans op infectieziektes daardoor afneemt. Eén gram ontlasting kan wel 10.000.000 virussen, 1.000.000 bacteriën, 1.000 kiemen van parasitaire ziekten en 100 parasieteneitjes bevatten. Het is dus belangrijk dat de leerlingen zich niet hoeven te ontlasten in de open lucht en dat ze na afloop van het toiletbezoek hun handen kunnen wassen.

De toiletten zijn in slechte staat en dringend aan vervanging toe:

nieuwe toiletten en douche bw

Hoe gaan we de situatie verbeteren?

 

We gaan nieuwe sanitaire blokken neerzetten, volgens een nieuw en veel duurzamer concept. Het gat in de grond wordt zo gemaakt dat het mogelijk is om het leeg te maken met een speciale machine. Zo kunnen deze sanitaire blokken nog jaren en jaren mee!

 

Update:

Het eerste sanitaire blok is af!